New Designer for Maison Martin Margiela?

In totala contradictie cu pozitionarea si estetica sa, Maison Martin Margiela a fost, cel putin in ultima perioada, pe buzele tuturor. De la retragerea lui Margiela la polemica ce a impresurat fiecare colectie care a urmat acestui moment de rascruce si pana la recenta colaborare cu zeii absoluti ai mass-marketului de la H&M, aproape ca toata lumea stie “care-i faza cu deconstructivismul” belgianului invizibil.

Dupa plecarea designerului, insa, pare sa nu se fi ridicat problema unui inlocuitor, fiecare colectie fiind rezultatul intregii echipe de creatie, formata in ani de acelasi Margiela. Pana la acest moment. De cateva zile, presa de moda vehiculeaza un nume: Ivana Omazic. Cea care a ocupat functie de director de creatie Celine inainte de venirea lui Phobe Philo, pare sa fie noul designer al casei Maison Martin Margiela. Ce-i drept, titulatura suna un pic mai ambiguu si mai misterios, si anume, “senior creative capacity”. Astfel, este lesne de inteles de ce reprezentantii brandului au raspuns intrebarilor ivite pe marginea subiectului cu un “nu comentam membrii individuali ai staff-ului nostru”.

Totul in spiritul unei case care nici pana in ziua de azi nu a dezvaluit figura fondatorului sau. Deci, in aceeasi masura in care continuam sa ne intrebam daca si cine ii va fi inlocuitor, putem pastra in picioare si intrebarea primordiala: oare Margiela chiar (a) exista(t)?

 

Leave a Reply