The Woman Behind the Glasses: Monica Chong for Cutler and Gross

E vara, e mare, e plaja, e soare! Ochelari de soare. Iar printre cele mai cool, daca nu chiar cel mai cool, fashion, original label care exista in materie este nimeni altul decat Cutler and Gross. Labelul al carui director de creatie este Monica Chong, un personaj seducator din multe, daca nu mai toate punctele de vedere. De 10 ani deja in spatele brandului, aceasta se ocupa de tot ceea ce inseamna vizualurile, proiectele si colaborarile labelului fondat de Graham Cutler and Tony Gross in urma cu 40 de ani.

Fan inflacarat al ochelarilor in forma de ochi de pisica, Monica este etern devotata anilor ’40 si look-urilor acelei perioade, dar, mai ales, Elsei Schiaparelli. “Sunt obsedata si ma bucur ca, in sfarsit, casa va fi readusa la viata. Colectionez bijuterii, dar si multe altele. Am, de pilda, peste 40 de rochii si palarii Schiaparelli, pe care le port foarte des si le customizez mereu”, a declarat ea. Iar Cutler and Gross are multe in comun in Schiaparelli. Asa cum aceasta din urma a fost primul designer care a colaborat cu artisti, care a dat dovada de cel mai mare curaj, creand, printre altele, rochia-homar sau pantoful-palarie, tot asa si Cutler and Gross este tributar colaborarii cu designeri si artisti precum Comme des Garçons, Giles, Maison Martin Margiela si Martyn Bal.

Indragostita de suprarealism, miscarea Dadaista, Man Ray, Dali, Magritte, Chong isi traieste intreaga viata pe aceste meridiane. “You name them, I love them all!”, spune ea. Merge la toate targurile vintage si toti o cunosc, cumpara bijuterii spectaculoase, piese mari si nu se satura de palarii. “Imi place sa ma pierd in perioada aceea”. Ladies and gents, Monica Chong!

Leave a Reply