Pas Du Tout – prima colectie a brandului creat de Mădălina Dorobantu

Bucuresti, 15 iunie 2012. Prima colectie a brandului Pas Du Tout a apărut în lumina reflectoarelor într-o prezentare de modă organizată la Nusco Tower, la care au participat peste 300 de persoane.

Pas Du Tout este echivalentul englezesc “NotAtAll” pentru “deloc” din română, cuvinte ce reunesc filozofia relaxată, nonsalantă a unuia dintre cele mai noi branduri de pe piata de modă din România. Gândit ca un mix energic de elemente dark, tăieturi aproape matematice, forme versatile si materiale premium, brandul îsi revendică provenienta din zona esteticului Dark Chic. Discretele referinte din zona Goth se împletesc cu jocuri abile ale senzualitătii feminine traduse în texturi diafane, modele second skin, dar si extrem de structurate, ce permit expresia totală a corpului feminin. Tusa luxuriantă provine din utilizarea blănurilor, tweed-ului, pielii, jerseului, tulle-ului, dar si a unor materiale high tech precum neoprenul, trademark absolut al întregului univers conceptual.

Pas Du Tout s-a născut din si pentru imaginatie, dar si din dorinta de a o face palpabilă si, mai ales, purtabilă. Mădălina Dorobantu, detinătoarea celui mai sonor boutique club din Bucuresti, Gaia, împreună cu întreaga sa echipă de creatie, au creat o colectie-statement, al cărei ADN îmbină datele cool cu senzualitatea, dar si accentele minimaliste cu o decadentă controlată. Platformele si cizmele manechinelor au fost create în colaborare cu Mihaela Glăvan.

Urban Warrior este, în esentă, o colectie „războinică”. O colectie tributară războaielor pe care le-am purtat în trecut, dar si celor cu care ne confruntăm astăzi, acum, aici. Am înlocuit câmpurile de luptă cu orase, săbiile cu cuvinte, scuturile cu haine, strigătele de luptă cu manierele si zeii cu icon-urile. Dar continuăm să luptăm. Luptăm în permanentă. Luptăm cu ceilalti, luptăm cu idei, emotii, culori, texturi, sunete, limite, spatii, orizonturi, lipsuri, excese, teorii, realităti.

Astfel, această primă colectie a brandului duce estetica luptei pe teritoriul modei, traducând o colectie perfect articulată în care contrastele coexistă într-un duel al formelor, texturilor si tăieturilor: rochii transparente all black, alăturate jachetelor din piele, neopren sau blană. Melanjul de texturi contradictorii, liniile drepte alternând cu impreciziile asimetrice, imprimă colectiei o notă experimentală într-o experientă absolută a contrastelor. Alături de haina din neopren, piesa-statement, ce poartă semnatura unică a brandului, se disting o suită de alte creatii singulare, precum kilturile masculine sau cardiganul din plasă.

Mădălina Dorobantu: “Pas Du Tout este brandul pe care cred că mi-am dorit să îl port dintotdeauna si pe care am reusit, în cele din urmă, să-l conturez. Am vrut mereu să pot îmbraca ceea ce sunt, ce gândesc, ce văd, ce trăiesc, ce îmi imaginez. Iar Pas Du Tout este suma tuturor acestora. Este un proiect în care am investit tot timpul, munca si energia si care, acum, în preajma primei “iesiri la rampă”, îmi dă mari emotii, dar si o enormă multumire. Urban Warrior este, da, pentru femeia din noi, pentru bărbatul modern, dar este, înainte de orice, pentru luptătorul din fiecare dintre noi. Si pentru nevoia de alternativă, de ceea ce rămâne mereu neexplorat. Este o colectie în care atentia la detaliu si minutiozitatea executării pieselor au primat. Provocarea a fost cu atât mai mare cu cât m-am “jucat” cu tipare dificile, aplicate pe materiale speciale si texturi complexe, care merg de la high tech la ultra-luxuriant sau diafan si al căror mixaj defineste, într-o interpretare omogenă, brandul însusi”.

Printre invitatii prezenti la Nusco Tower s-au numărat Camelia Şucu, Amalia Năstase, Loredana Groza, Cătălina Grama (Jojo), Albertina Ionescu, Sophia, Alexandra Ungureanu, Corina, Ilie Năstase si Brigitte Sfăt, Codin Maticiuc, Sonia Argint Ionescu, Rucsandra Hurezeanu, Roxana Voloseniuc (Elle) si Alexandru Popescu (Gaia), Alin Gălătescu, Mihaela Drafta si Bogdan Vlădău, Corina Vlădescu, Bianca Ionită, Roxana Iliescu, Mirela Diaconu, Alexandru Abagiu, Sorin Stratulat, Laura Lazăr, Lena Criveanu, Cristian Samfira, Mirela Bucovicean (Molecule – F) si multi altii.


Leave a Reply