Formichetti Goes Solo

Remember Nicola? As in Formichetti? Italiano-japonezul creol, cu ochi jucausi si imaginatie expansiva? Atat de expansiva, incat a stilizat-o pe Lady Gaga cu niscaiva fleici zdravene de carne si a creat pentru Mugler un Zombie Boy incarcat de tatuaje halucinante? Este el, acelasi, iar din acest moment, a inceput sa lucreze la propriul sau brand, in care vor sta impreuna si in armonie high tech-ul, digitalul si energia solara.

“Va fi totul high tech. Lucram cu aceleasi materiale de sute de ani. E bine, da, dar avem nevoie de ceva nou”, declara el. Hainele sale vor putea sa incorporeze cumva (cum?) energia solara, sa incarce telefonul purtatorului lor sau sa modeleleze corpul unei persoane, folosind noi materiale si metode. Acesta a contractat deja o companie de tehnologie pentru a dezvolta arsenalul de haine, insa a refuzat sa dea mai multe detalii. Stim sigur ca brandul se va numi simplu Formichetti si ca va fi lansat la jumatatea anului 2013, urmand sa include atat haine, cat si accesorii. Iar pentru o mai eficienta sifdare a conventiilor (cat mai ales a Annei Wintour), acesta planuieste o lansare online (si nu in cadrul Fashion Week-ului), pentru ca, se pare, acesta va fi un brand care “este probabil sa nu aiba sezoane”.

“Anul asta, vreau sa ma concentrez pe visul meu. Ca stilist, te “ascunzi” mereu in spatele unui brand, dar lucrand pentru Gaga si Mugler, a trebuit sa ies mereu in fata, sa imbratisez scena.” Therefore…to dreams and more!

Leave a Reply