Arrivederci, Stefano Pilati! Bonjour, Hedi Slimane!

…cam atat a fost sa fie pentru italianul Stefano Pilati. Dupa 8 ani la carma creatiei unuia dintre cele mai turbulente, mai disputate si mai controversate case din istoria modei franceze, Yves Saint Laurent, contractul sau a expirat. Pilati a facut bine si mai putin bine ce a facut, a continuat moda lui Yves intr-o maniera curata, s-a jucat de-a feminitatea discreta, fetisul controlat si androginia si a trimis pe podium, sa recunoastem, o colectie fabuloasa de ramas-bun, colectia pentru viitorul sezon toamna-iarna 2012/2013.

Incepand cu sezonul de vara 2013, mostenirea celui mai remarcabil couturier al vremurilor moderne ii este transferata multiculturalului Hedi Slimane, acest artist rezervat  al modei contemporane. Fost director de creatie pentru Dior Homme, cu o scurta perioada chiar la Yves Saint Laurent, Slimane parea sa fie, in egala masura, un candidat redutabil si pentru Christian Dior, care intarzie deja de doua sezoane in a-i gasi un inlocuitor proscrisului Galliano.

Un infatuat dificil, asa cum spun culisele, un ahtiat dupa libertate si un pionier in multe dintre fenomenele modei recente, Slimane merita salutat. La el merg votul si increderea noastra ca va aduce in peisajul putin cam prea liniar, putin cam prea previzibil, putin cam prea repetitiv al modei, starea de anxietate placuta si sclipirea intrebatoare, ce i-au facut pe gigantii industriei sa-i acorde ropote de aplauze in era sa Dior Homme. A la votre, Hedi Slimane!

Yves Saint Laurent Fall-Winter 2012/2013 by Stefano Pilati

Leave a Reply