The Home of Daphne

 …si iata-ne la episodul 3 al turului prin casele sau apartamentelor muzelor modei trecute sau actuale. Atentia ni se indreapta astazi spre nimeni alta decat mostenitoarea imperiului Guinness, despre care am vorbit nu demult cu voluptatea demna de un style icon atipic, amestec de glamour, extravaganta si bizarerie: Daphne Guinness. Iar casa ei de pe Fifth Avenue nu este altceva decat o extensie fireasca a contradictiilor ce o definesc. La o prima vedere, te-ai intreba de ce sa profanezi un astfel de loc locuind in el? De ce sa nu-l pastrezi pentru posteritate? Pentru carti, reviste si antologii de design interior? Sau, pur si simplu, ca mini-muzeu de arta contemporana.

Dar poate timpul nu este pierdut pentru niciuna din variantele de mai sus. Pentra ca Daphne scoate apartamentul cu vedere spre The Metropolitan Museum si Central Park, la vanzare, pentru modica suma de…14 milioane de dolari. In mare parte, din cauza vecinilor de dedesubt care au amenintat-o cu procesul pentru ca uita in mod repetat apa deschisa la baie si ii inunda cu obstinatie (da, se pare ca astfel de inadvertente lumesti se intampla chiar si in sanul opulentei de pe Fifth Avenue).

Dar sa spunem putin si din culise: resedinta are patru dormitoare, patru bai, o biblioteca, lucrari de arta semnate de Dave LaChapelle, Damien Hirst si Nobuyoshi Araki, tapet de Florence Broadhurst si un hol cu covor rosu si oglinzi, asemenea unui labirint, prin care treci obligatoriu la intrarea si iesirea din apartament. Nu lipsesc influentele orientale sub forma tapetului, dar si a simpaticelor poturi de plante, in tonuri de alb si bleu. But enough. Mai jos gasiti dovezi mult mai explicite, cat si un tur al casei, oferit de Daphne insasi. Thank you for having us! :)

Leave a Reply