TOM FORD – Inside the Creative Mind

Tom Ford nu vorbeste prea des cu presa. Iar cand o face, o face controlat si ca parte din strategia globala de comunicare a brandului. Lui Tom Ford nu ii place sa se faca mai vizibil decat considera ca ar fi necesar. Iar cand o face, stie cat, cum, unde si de ce. Lui Tom Ford nu ii plac aparitiile gratuite si tiradele nesfarsite despre o moda care si-a pierdut si-asa mult, mult prea mult din aura de mister care o facea cu atat mai incitanta in vremurile sale de glorie. Tom Ford a acordat cateva interviuri in momentul lansarii primei colectii feminine ce-i poarta numele, insa asta nu a schimbat deloc directia de marketing si comunicare, in care discretia, secretizarea si, de ce sa nu recunoastem, o anumita aroganta au fost principalele calauze.

Sa nu ne facem, asadar, iluzii ca Tom Ford ne-a deschis larg portile sufletului odata cu documentarul de mai jos. Dar ne-a deschis o poarta pentru a-l intelege mai bine. In ciuda controverselor nascute deja vizavi de “scenarizarea” exagerata, de tonul emfatic, de nestudiatul atat de studiat. Hey guys! This is Tom Ford. And mark these words: Tom Ford nu face nimic intamplator sau negandit in prealabil ca parte dintr-un anume plan. Insa oricare ar fi fost planul de data aceasta, ne inclinam! 

Emotional pe alocuri, motivational din multe unghiuri, documentarul “Visionaires – Inside the Creative Mind” te face sa vezi mult dincolo de Tom Ford, de povestea lui, de trecutul lui, de evolutia lui in dulcele stil American Dream, de confesiunile si anxietatile lui. Este un documentar pe care vei vrea sa il revezi mereu. Vei vrea sa-l mai auzi pe Tom Ford spunandu-ti intr-o engleza americana impecabila “perfectionism is something you were born with” sau “this makes me happy. this is what i love to do!” sau “at this point in my life, i don’t want to do anything that’s not fun” sau “what am I about?” sau “NOTHING…NOTHING…lasts!” si sa-ti dea un elan nebun.

Il vei vedea in atelier, ii vei intelege estetica, vei intelege de ce face atatea bai pe zi, vei afla ca nu ii place sa poarte cravata si ca, si el, ca orice american devotat simbolurilor consumeriste, bea Coca Cola. Light. Vei vrea sa-l revezi si vei vrea sa-l citezi. So…Tom Ford, ladies and gents!

Leave a Reply