Nostalgia in Vogue

Ce este absolut fascinant cand vine vorba de Vogue este ca resursele ei (ale revistei, adica) par sa nu se termine niciodata si nici sa nu se limiteze la simpla aparitie lunara. Ca de pilda, albumul “Nostalgia in Vogue”, un fel de..compilatie a nici mai mult, nici mai putin de 63 de eseuri, scrise de-a lungul timpului in sectiunea speciala a revistei, intitulata chiar “Nostalgia”. O sectiune in care au scris de ieri si pana astazi, timp de zece ani, nume precum Joan Didion, Margaret Atwood, Patti Smith, Karl Lagerfeld, Carly Simon, George Plimpton, Manolo Blahnik, Anjelica Huston si Joyce Carol Oates.

Cum functioneaza/functiona “Nostalgia”? Fiecaruia dintre cei de mai sus li se propunea sa scrie pornind de la o anume imagine aparuta in Vogue la un moment dat in istorie, o poza dintr-un cover, un detaliu dintr-un pictorial, ceva devenit iconic, ceva cu care ei identificau o traire, un sentiment, o amintire, un moment. Asa se face ca eseurile sunt completate de fotografii ale celor mai simbolici fotografi de moda din toate timpurile: Helmut Newton, Henry Clarke, Irving Penn, Richard Avedon, Horst P. Horst si Henri Cartier-Bresson.

“Nostalgia in Vogue” a fost publicat de Rizzoli si costa 55$, asa ca, oricand si oriunde v-ati planificat viitoarea cea mai apropiata vacanta, don’t miss it!

Leave a Reply