La dernière bohémienne

Daca muzele ar putea fi atat de usor incadrabile, Loulou de la Falaise ar putea fi declarata in acest moment ultima muza a modei. Iar moda, ca atare, i-a adus un tribut infinit la inceputul lunii noiembrie, cand aceasta a disparut dintre noi, la varsta de 63 de ani.

Nepoata si stranepoata a unor ravasitoare frumuseti si artiste iralndeze, fiica a unui model anglo-irlandez, Maxime Birley si a lui Alain, Conte de la Falaise si Marchiz de La Coudraye, nascuta Louise Vava Lucia Henriette Le Bailly de La Falaise, Lolou este o poveste in sine. A debutat in Vogue America, insa modeling-ul a ramas o etapa trecatoare in viata sa. A creat pentru Halston si a fost redactor al revistei britanice Queen, dupa care l-a intalnit pe…Yves Saint Laurent, the turning point in tot ceea ce a urmat.

Loulou de la Falaise a fost cea care l-a inspirat pe acesta sa creeze miticul Le Smoking, dar si bluzele transparente. Nu i-a placut, insa niciodata foarte mult titlul de muza pentru simplul fapt ca statutul si implicarea ei in tot ceea ce insemna universul Saint Laurent depaseau cu mult “atributiunile” unei muze. In anii ’70, aceasta s-a alaturat la propriu brandului, pentru a crea linia de accesorii si bijuterii, pe care le inspira prin stilul sau chic si excentric, intr-o mix cultural nemaintalnit. Nu intamplator The New Yorker a numit-o “the quintessential Rive Gauche haute bohémienne”. Sa ne-o amintim :)

Leave a Reply