A Vogue Controversy

Cine-a zis ca viata la Vogue e dominata de tuse de roz si stoluri de fluturi zburdand la usa biroului Annei Wintour, s-a inselat. Ramanem tot la Anna, insa Anna dello Russo si tot la Vogue, insa Vogue Japonia si la ceva valuri care au agitat sufletele moraliste si  – am putea deduce – nu foarte fashion friendly.

Pentru numarul de octombrie al Vogue Japonia, dello Russo a pregatit un editorial spectaculos bazat pe piesele de referinta Dolce&Gabbana ale acestui sezon (cine-a zis ca italienii nu sunt solidari intre ei?), care o are ca protagonista pe modelul Crystal Renn. Totul minunat pana aici. Partea proasta intervine cand toata lumea a sarit sa o acuze pe Anna ca fiind lipsita de celebra “political correctness”. Asta pentru ca scenele de making of dezvaluie un amanunt ravasitor: modelului i s-a lipit pielea din dreptul tamplelor cu banda adeziva, aparent pentru a simula un look asiatic. Adica de ce? De ce aceasta nu a optat pentru un model asiatic? Toata logica si contextul cultural al situatiei ar fi sustinut o abordare de acest gen. In schimb, ce s-a nascut a fost o controversa legata de viziunile inguste si cvasi-rasiste ale stilistei. Asta nu la mult timp dupa un alt scandal generat de fratii sai de la Vogue Italia, care au folosit sintagma “slave earrings” intr-un editorial recent.

Altfel, dello Russo declara ca tot ce a facut acolo nu a fost decat sa foloseasca un beauty tip intalnit la make up artistii de la Hollywood, pentru a crea efectul de “ochi cinematografic”. The Sophia Loren kind. Caci altfel, de s-ar fi stiut cu musca pe caciula, ar mai fi dezvaluit ea backstage-ul? Cam adevarat. Sau poate psihologie inversa. Dar cine-a zis ca lupta pentru frumos ar fi usoara? See below and judge it yourself ;)

 

  

 

 

 

 

Leave a Reply