An Apocalyptic Muse: the Strange Mrs. Rick Owens

Cand a cunoscut-o pe Michele Lamy, Rick Owens a trecut de la homosexualitate la bisexualitate. Iar Michele Lamy la statutul de doamna Rick Owens.  Sotie, partenera de afaceri, muza, Michele este consultantul creativ al fiecarui design semnat de Rick.  Este cu 17 ani mai mare decat el, l-a cunoscut prin iubitul ei de la acea vreme si l-a angajat ca si creator de tipare pentru linia sa proprie intitulata Lamy.

Un personaj la limita dintre grotesc si fascinant, dintre arta si nebunie, dintre creativitate si deconstructivism, Michele Lamy ne sperie si ne cucereste, ne pune pe fuga, ne face sa ne holbam la ea ore in sir si sa ne intrebam despre cat de reale sunt limitele si cat de mult ar trebui sa ne poticnim in ele.

A fost stripteuza in adolescenta, avocat al apararii, studenta la Filosofie, cantareata, compozitoare, restaurator si designer. Are o estetica de zece ori mai intunecata decat va reusi Rick Owens sa transpuna vreodata in gotica brandului sau pentru ca, in esenta, Lamy este aidoma look-ului sau: preaplin, socant, protestatar, extrem. Parul negru, degetele tatuate si incarcate de bijuterii masive in teme tribale , degetele vopsite cu hena, dintii imbracati in aur si incrustati cu pietre sunt trademark-urile care spun Michele Lamy, in imaginea apocaliptica a unei vrajitoare post-moderne care a revolutionat seria muzelor din istoria modei. Pare sa vina de undeva de la inceputul unei lumi despre care nu s-a scris suficient sau despre care nimeni nu a vrut sa afle niciodata prea mult. Ca sa ne linistim, insa, o putem numi simplu excentrica.

Controversa legata de degetele ei patate, insa, nu se va incheia asa usor. Mai ales cand o zaresti fumand frenetic pe strazile Parisului pregatindu-se sa intre la vreun fashion show très étiquette. Sa fie cerneala? Sau hena? Intr-un portret pe care Rick i-l facuse in urma cu ceva vreme, Lamy marturisea ca avusese degetele inmuiate in smoala. Just another way of creative foreplay!

Leave a Reply