Now I ain’t sayin’ he a Gold Digger…

Dupa ce ne-am batut mintea sezoane la rand ca sa intelegem care-i treaba cu goticul lui Givenchy via Riccardo Tisci si tocmai atunci cand ne gandeam ca nu mai e loc de alte intrebari, a venit numirea lui in functie la Dior, ca substituent timid al legendarului Galliano. Si tocmai cand ne scuturam de himerele gotice si ne pregateam pentru je-ne-sais-quoi-je-ne-sais-rien-ul ce va urma sub ocrotirea Diorissima, iaca vine rap-ul. Mhm. Exact asa. Cum ar veni, pana una-alta si pana ne bate Fashion Week-ul la usa, Tisci s-a gandit sa ne ofere un warm-up de creatie.

Mai precis, la solicitarea duo-ului Kanye West-Jay-Z, designerul a imaginat, semnat si realizat coperta albumului pe care cei doi titani ai rap-ului l-au generat impreuna, ‘Watch the Throne’. Unii spun ca aminteste de colectia masculina Givenchy a toamnei ce se apropie, altii ca este un mariaj destul de previzibil de gotic si grafic. Noi aproape ca am spune ca este o redare pe care in teorie am fi crezut-o imposibila, de couture si ghetto gold sau, mai exact, de couture si de ostentatie afro-americana cum numai Kanye West stie execute. Pentru melomani si fashonisti, available incepand cu 2 august.

PS : Nu in zadar a fost PR-ul masiv pe care l-a intreprins Kanye in front row-ul show-urilor Givenchy de pana acum. Christian (as in Maître Dior), à la vôtre!

Leave a Reply