Westwood’s Bags of Ethics

De va era dor de respectabila dame Vivienne, cele ce urmeaza fie va vor tempera emotia, fie o vor amplifica, fie o vor zgudui fara cale de intoarcere. Dupa o raita prin problemele mediului inconjurator si ale comunitatilor defavorizate si o vizita rapida la Pitti Immagine, in Florenta, am aflat despre ea ca a lansat o noua colectie de genti pentru proiectul sau special – “Ethical Fashion Africa Project”.

Create manual de catre femei si barbati din Nairobi si realizate din materiale reciclate precum pungi din plastic, printre altele, gentile in cauza isi propun nu doar sa protejeze mediul inconjurator, ci sa ofere locuri de munca unei comunitati sarace prin transmiterea unui know-how anume si a unor metode de lucru clare. Cum insasi dame Vivienne declara impetuos, “nu vorbim despre caritate, ci despre munca in adevaratul sens al cuvantului”.

Colectia este extrem de variata in printuri, forme si texturi, este disponibila online pe www.yoox.com si costa intre 83$ si 339$. Si pentru ca ar parea prea seaca, totusi, actiunea, fie ea si una cu o usoara tenta filantropica, tot online se afla si clipul de promovare al acestei linii, semnat de insusi fotograful campaniei sale, Jurgen Teller.

Leave a Reply