Bijoux de Marais

Parisul are multe colturi in care e obligatoriu sa te pierzi si sa te lasi dus de val, de miros, de peisaj, de parizieni. Marais-ul este un asemenea loc, in care te ratacesti cu placere - de fiecare data alta -, un loc pe care oricand il poti redescoperi si unde in orice moment poti regasi ilustre figuri ale modei mondiale salasluind asupra unor mici nimicuri sau privind lenes la un apus care trece mereu prea repede.

Daca iei calea Parisului in vara aceasta, nu rata Marais-ul! Din motivele de mai sus, din zeci de altele pe care nu am avea cum sa le enumeram aici, cat si dintr-unul nou si extrem de practic: din pasiune pentru bijuterii. Acelea pe care nu le poti regasi decat la numarul 104, de pe Rue Vieille du Temple, intr-un butic cochet si cu miros intepator de timp, care se numeste Hod.

Proprietara sa, Valerie Hajage, fosta membra a staff-ului Celine, are nu doar un cult pentru bijuterii, ci si un simt aparte al business-ului. Unul care a ajutat-o sa transforme buticul cu pricina intr-un mini-cosmos, animat de un sentimentalism transmis pieselor in sine. Fiecare bijuterie vorbeste despre o emotie, despre un anume grad de fericire, despre un simbolism aparte. Un fost apartament redecorat in stil etnic, la Hod trebuie sa onorezi un adevarat ritual, in care asculti povestea fiecarei bijuterii si afli detalii despre pietre, despre originea si semnificatia lor. Selectia nu este facuta deloc intamplator si include creatii ale unor tineri creatori precum Delfina Delletrez, Pamela Love, Honorine Jewels, dar si diferite alte accesorii si obiecte de tot felul. Allez au Marais!

Leave a Reply