Moby gets Destroyed

Moby nu a fost niciodata un artist simplist sau foarte vesel si cam astea ar fi, in esenta, datele pentru care ne place atat de mult. Moby s-a retras pentru o vreme. Sau, cel putin, asta ne-a lasat sa credem. Se intoarce acum, insa, in varianta “Destroyed”. Deloc distrus, ci dimpotriva.

“Destoyed” este un proiect complex sau, mai bine-zis, o trilogie din care fac parte urmatoarele: lansarea unui nou album Moby, a unei carti care sa il insoteasca si o expozitie de fotografie care va face inconjurul marilor orase ale lumii. Fotografiile sale, ca si muzica sa, sunt departe de a fi opulente, expansive sau excesiv de optimiste. Din contra, Moby si-a propus sa surprinda partea mai putin “stralucitoare” a vietii de artist plecat in turnee interminabile: “Am vrut sa captez acea bizara juxtapunere dintre a trece de la un public de 50.000 de persoane la o camera complet goala si dezolanta”, spune artistul.

Astfel, selectia de fotografii cuprinde imagini din camere de hotel, aeroporturi si spatii goale, dar si imagini conventionale  din turnee, concepute fidel si tendentios ca niste treceri contrastante de la viata publica la cea privata. Expozitiile vor merge de la Londra la Paris si de la Berlin la Milano, Amsterdam, New York si Los Angeles.

Same Old Brand New Moby

 

 

 

 

Leave a Reply