My Dear Bomb…by Yohji Yamamoto

Yohji Yamamoto nu a trecut tocmai prin cea mai buna perioada de cand criza financiara a cuprins planeta si a lovit, in mod inevitabil, si moda cea etern fragila. Din toata valtoarea de procente, statistici si cifre de afaceri, moda lui Yohji a iesit, in cele din urma, teafara, curata si nu foarte vatamata. A fost falimentar in toamna lui 2009, insa spre sfarsitul anului s-a repus in mod fabulos pe picioare.

Dupa toata zbaterea si zvonurile care ii ingropau brandul de la o zi la alta, Yohji a decis sa-si astearna gandurile pe hartie intr-o autobiografie intitulata “My Dear Bomb” si in care designerul vorbeste despre renasterea sa spirituala. Cartea cuprinde o scrisoare introductiva a lui Wim Wenders si recompune elemente si povesti din viata sa, trecand prin momente precum copilaria in Japonia si ajungand la cele mai profunde iubiri ale sale.

Scrisa in colaborare cu scriitorul Ai Mitsuda, cartea este scrisa intr-un registru curat si delicat, intocmai ca estetica lui Yamamoto si include viziunile sale filosofice asupra artei si a vietii, de o sinceritate adesea dezarmanta, dar si schite si versuri din albumul lansat in 1991, “Well, I Gotta Go”. Cu un layout minimalist, specific celui mai experimental dintre designeri, cartea va fi lansata in luna iunie. Let’s read:)

Leave a Reply