Let’s Moss Around!

Despre Kate Moss s-au scris multe, s-au spus si mai multe, fiecare are cate o parere, cate un argument, cate o perspectiva, cate un compliment, cate o ironie si uite ca as putea continua tot atat cat toate acestea puse cap la cap ar putea curge la infinit pe o biografie realizata din parerile lumii din toate colturile.

Cert este ca, vrand-nevrand, placand-o sau punand-o sub semnul intrebarii, Kate Moss ramane unul dintre cele mai titrate, mai vandute si mai fotografiate modele din anii ’90 incoace. De la imaginile minimaliste la cele scandaloase, excesiv de pistruiata, usor asimetrica, etern melancolica, cu o talie abrupta si sani insesizabili, Kate Moss a fost o miza pentru fiecare campanie, designer, coperta, billboard sau fotograf.

Pozele ei au facut istorie si intr-un fel sau altul, la un anume punct sau moment, au declansat o mica revolutie, au lansat un trend sau au sustinut o anume estetica. Asa se face ca o galerie de arta din New York, Danziger Projects a stat si s-a gandit bine la toate aceste date, pentru a le reuni in cadrul unei expozitii intitulate “The Kate Moss Portfolio”, o selectie a celor mai iconice poze facute acesteia de cativa dintre cei mai mari fotografi din lume, precum Chuck Close, Annie Leibovitz, Glen Luchford, Mert & Marcus, Terry Richardson, David Sims, Mario Sorrenti, Juergen Teller, Mario Testino, Inez Van Lamsweerde, Vinoodh Matadin si Bruce Weber. Totodata, expozitia include si poze facute acesteia in 1988, inainte de lansarea ei efectiva in modeling, si nedezvaluite pana acum.

Nu stiu cum ar suna sa va adresez la final un indemn de tipul “…daca ajungeti curand la New York”, asa ca o s-o fac sub forma unei informatii de tipul: expozitia poate fi vizitata pana la sfarsitul lunii iunie. For a Moss-ish state of mind.

….ah! Iar adresa galeriei este 527 West 23rd Street;)

 

 

Leave a Reply