Pete Doherty, the designer

Nu i-a fost tocmai usor lui Pete Doherty dupa despartirea de Kate Moss, dar cine spunea ca arta se naste din suferinta si singuratate, iata ca nu se insela. ”Copilul teribil” al muzicii britanice si-a descoperit recent talentul actoricesc si, mai nou, aptitudinile de designer. Le-am enumerat astfel pentru ca, se pare, o treaba a generat-o pe cealalta si uite asa s-a nascut colectia-capsula creata de nelinistitul Pete pentru brandul francez The Kooples.

 Aparitia sa in filmul inspirat de cartea lui Alfred de Musset, Les Confessions d’un enfant du siècle, a avut un mare impact asupra viziunii sale, totul conturandu-se intr-o colectie cu aer dandy boem, in spiritul elegantei engleze a secolului trecut. Asa cum explica insusi artistul, colectia este structurata in doua directii: una in care predomina hainele aparent uzate, cu puternice accente vintage, dar atemporale si o a doua, presarata de elemente neasteptate. Mai exact, vestele si cardiganurile, cizmele din piele intoarsa, mantourile cu guler de blana si camasile cu plastron sunt piesele-cheie, insotite de tricouri imprimate cu desenele si picturile lui Doherty. Once an artist, always an artist!

 Oricat de incitante vi s-ar parea, insa, randurile de mai sus, trebuie sa va temperate orice élan de cautare intrucat colectia este destinata viitorului sezon rece, ceea ce inseamna ca in magazine, cat si online, aceasta va fi disponibila incepand cu toamna acestui an.

 Pana atunci…there’s still Pete’s music! And the tabloids…and Kate Moss…and…..

Leave a Reply