Un Olivier pour Balmain

Ce-ar fi sa incepem cu un cliseu? Unul care zice ca “nimic nu e mai efemer in moda decat moda insasi” si care, daca nu ma insel, ii apartine lui Jacques Cousteau. Cliseistic, insa mereu adevarat. Cu aceeasi viteza cu care se succeda tendintele si fashion week-urile, se intampla si plecarile, renuntarile si inlocuirile. Pana ieri-alaltaieri, suspinam nostalgic la demisia lui Decarnin de la directia artistica a casei Balmain, iar acum, iata-ne, incercand sa comunicam entuziast despre succesorul sau, Olivier Roustaing.

Nu va nelinistiti, nu va vom bombarda cu informatii! Nu de alta, dar nici noi, nici the Telegraph, nici Tavi Gevinson, nici style.com nu par sa stie mai multe. Sau nu vor sa para ca ar sti mai multe. Si nici de aflat nu o vom face prea curand, dar fiind ca noul designer nu are voie sa acorde niciun interviu inainte de prezentarea primei sale colectii, pentru primavara 2012, in luna octombrie.

Ce stim despre el – la un prim nivel superficial - este ca e extrem de atragator. Mergand mai in profunzime, aflam ca este francez, ca a crescut in Bordeaux si ca a studiat moda la ESMOD ( l’Ecole Supérieure des Arts et techniques de la Mode) , absolvind in 2003. Acesta s-a alaturat echipei Balmain in anul 2009, ocupandu-se exclusiv de linia feminina, asta dupa ce petrecuse 5 ani la Roberto Cavalli, in calitate de designer pentru colectiile feminine si masculine de ready-to-wear.

Ce va sa vina, insa…este invaluit intr-o pazla groasa de mister, asa cum numai francezii si moda lor pot genera. Ce va face Olivier cu mostenirea batranului Pierre si cu revolutia predecesorului Decarnin, de-abia asteptam sa vedem! Intre timp, here he is….

Leave a Reply