Ciocolateria lui Karl

Nu e foarte usor sa-ti propui si mai apoi sa si reusesti sa-l obosesti pe maretul Karl. Natura, biologia, posibilele vestigii si complicatii ale tesutului adipos care i-a dat de furca in trecut par sa nu aiba nimic de spus in acest sens. Karl are atatea prezentari de colectii intr-un an cat cu greu avem noi degete sa numaram. Karl are pasiuni, talente si proiecte in era sa septuagenara cate vise nu a reusit sa-si faca inca o adolescenta de 16 ani. Karl are colaborari, solicitari, aparitii, idei, initiative si o energie, despre care, de la un anumit punct incolo, incepi sa te intrebi daca nu lucreaza, paradoxal, impotriva sa. Exista robotei si ursuleti Karl, Karl a creat o sticla speciala de Diet Coke pentru Lafayette, Karl a realizat clipurile publicitare pentru sampania Dom Perignon…Oh Karl! Don’t you ever feel like sleeping?!

La intrebare retorica, raspuns cert: NU! Si iata cum, mai nou, King Lagerfeld si-a luat manechinul-fetis de-o aripa si l-a imbracat in ciocolata (exagerez, desigur). Designerul a transformat 10.5 tone de ciocolata belgiana intr-o camera de hotel, pe patul caruia sta intins modelul Baptiste Giabiconi (la randul sau, creat din valuri de ciocolata, dar cu abdomenul la fel de milimetric definit), intr-o pereche de boxeri albi si tinand in mana…celebra, daca nu istorica inghetata Magnum. Make no mistake about it! Totul este realizat din ciocolata pura – pat, tablou, lampa, fotoliu, perna, boxerii lui Baptiste. Ideea ca un astfel de Adonis ar si manca inghetata pare sa nu-si prea gaseasca loc in decor si cu atat mai putin in imaginatia noastra…Sau mai bine zis, in puterea noastra de intelegere.

De ce toata aceasta extravaganta, pana la urma? Evident pentru ca Lagerfeld trebuia sa cucereasca si reduta ciocolatei. Iar cum tot el a fost cel care a regizat cele trei clipuri publicitare pentru Magnum Ice Cream, colaborarea trebuia sa fie incoronata de o rabufnire vizuala mai indrazneata si capabila sa genereze word-of-mouth. O provocare pentru fashioniste, fashionisti, supraponderali si industria costumelor de baie.

Leave a Reply