Let the ROCKSTARS in!

Oh, the Rockstars! Am mai suspinat putin dupa semi-fraza asta, iar acum putem purcede cu altele mai logice si mai coerente. Rockstarurile sunt ca un costum Chanel: nu se demodeaza niciodata. Si ne bantuie permanent. Nu-i asa ca traiti de multe ori cu regretul ca nu i-ati fost contemporani lui Kurt sau lui Freddie? Sau ca nu i-ati prins pe Slash sau pe Bon Jovi in plin elan de glorie? Ca nu ati trait moda “acelor” timpuri, cand iti rupeai jeansii de la un capat la altul, iti purtai parul intr-o dezordine naturala si bocancii iti cantareau cat jumatate din greutatea corpului?

Adevarat, era si acolo vorba de o “moda”, dar spre deosebire de jeansii sfasiati de astazi si gecile de piele cu asimetrii studiate sau tintele milimetric aplicate, atunci era vorba despre…un statement. O apartenenta, o stare, un fel de a fi, de a gandi, de a trai, de a te exprima. Poate scandalos, poate boem, poate haotic, poate pe alocuri orgiastic, poate viciat, poate exagerat. Cert este ca Axl nu-si taia jeansii de dragul lui Galliano, iar Cobain nu purta Conversi pentru ca sunt “so in right now”. Rockstarurile au creat o moda si nu viceversa. Si poate aceasta este ratiunea pentru care ne intoarcem mereu catre ei, ii invocam si ii redescoperim constant.

I-don’t-care-about-what-they-say Shabby Rock sau din invataturile lui Kurt Cobain: tenisii, camasa in carouri, jeansii si parul – iconicul par – ravasit.

Parul lung, bandana, ochelarii aviator si geaca de piele. Se mai adauga bratarile multiple, tatuajele inghesuite si…cu oricare dintre acestea maine seara ii poti face cinste lui Axl.

Maioul alb, pantalonii drepti sau evazati cu talie inalta sau jachetele colorate: rock-ul britanic al lui Freddie Mercury nu era neaparat mai soft, cat mai…romantios. Ar putea fi o varianta. One we are hoping to see!

Slash! Parul, jobenul, ochelarii, tigara, chitara…Imaginati-va numai cate generatii vor continua sa se contamineze cu misterul lui. The Rockstar!

Mai inspre zona glossy Rock, Steven Tyler are o pasiune pentru palarii. Pentru animal print. Pentru esarfe. Pentru imbinarea halucinanta si totusi fermecatoare a unor stiluri care par sa nu se tolereze reciproc. Mix, match, rock! (iubim animal print-ul, Steven!)

…si Bon Jovi! Si coama leonina, si gecile oversize din jeans, franjurii si pantalonii aceia atat de stramti (mda, anumite dileme vor ramane dileme).

God bless the Rockstars! And may we all see a lot of them tomorrow night!

Leave a Reply