Cui i-e frica de Olivier Zahm?

Daca ar fi existat o cultura pop a zilelor noastre, Olivier Zahm s-ar fi proclamat fara dubiu Andy Warhol-ul unor intregi hoarde de generatii adoratoare sau furioase. Despre Olivier Zahm nu vreau sa va spun foarte multe. Poate ca multi ati aflat deja despre el, unii dintre voi poate chiar l-au aprofundat, pentru altii poate reprezenta o noutate totala, deci in oricare dintre situatii, v-as aduce un prejudiciu dezvaluind prea mult. Asa ca hai mai bine sa facem un reminder pentru unii si un teaser pentru altii!

Francezii au avut sex-simboluri precum Alain Delon sau Patrick Bruel sau doar simboluri precum Louis de Funes sau Gerard Depardieu, iar lumea s-a obisnuit ca imaginea lor sa fie reprezentativa pentru natia franceza. Pana la Zahm. Pe care, inainte de orice, il cheama Olivier. Ceva mai…francez  de atat nu exista. Deja parca dezvolti un soi de sensibilitate mecanica atunci cand auzi aceste silabe succedandu-se, nu? (daca nu e inca asa, inseamna ca nu pronunti corespunzator:) )

Apoi, are parul ravasit, o barba nedefinita, aproape 50 de ani, poarta in permanenta ochelari aviator, skinny jeans si geci de piele, acompaniate de un aer de je m’en fiche aproape apocaliptic. Voila le francais! Dupa care urmeaza stilul de viata, despre care unii spun ca este exagerat si exhibitionist, presarat de fiecare data cu prezente feminine, mereu altele, prea des altele, fotografiate in ipostaze erotice de multe ori impinse la extrem. Unii spun despre el ca este narcisist, altii ca ar fi sexist, insa Olivier Zahm spune doar ca “…I don’t do it safe. I always push the limits”.

Olivier Zahm a fost critic de arta, jurnalist, a infiintat una dintre cele mai bine “mixate” reviste de arta si moda, “Purple Fashion”, iar de ceva vreme sub titulatura ta se dezvolta pe zi ce trece blogul neasteptat de highly fashion, “Purple Diary” ( http://www.purple-diary.com/). Si totusi, de unde atata controversa? Din vocatia naturala a francezilor pentru asa ceva. Pentru erotism, pentru bravada, pentru datoria de a…exploata orice. Zahm doarme cu camera foto langa el, Zahm isi fotografiaza iubitele in dormitor, Zahm le expune formele pe blogul sau fara nicio remuscare. Pentru Olivier Zahm, this is just lifestyle! And guess who Carine Roitfeld kindly asked to write her biography? Ta taaaa! Asa ca repetati dupa mine: O-li-vier! Le francais.

Leave a Reply