Show some FUR!

Mitul urban zice ca “The Devil Wears Prada”. Noi credem ca, de fapt, “The Devil Wears Fur”. Multa, cateodata prea multa, repetat si foarte expus, ici, colo, la Ritz, la Londra, in restaurantele din Manhattan, la sedintele de board sau in front row-ul fashion week-urilor. Normal ca vorbim despre Anna Wintour! Cine ar fi avut puterea sa tina piept tuturor asalturilor si criticilor PETA, cine ar fi primit o placinta cu mere in plina fata si ar fi continuat sa afiseze kilograme grele de sinsila?  Nici macar Lagerfeld nu a avut indrazneala si a propus in YETI-ada acestui sezon blana artificiala (sau faux, sau fantasy, sau…). Anna Wintour, insa, ramane neinfricata!

Asta si pentru ca are, totusi, o istorie in spate. Istoria prin care ea a redat lumii si designerilor gustul blanurilor. Se intampla in anii ’90 cand aceasta a decis sa revolutioneze apucaturile minimaliste ale epocii cu o coperta in care Linda Evanghelista purta o haina de blana (veritabila), insotita de un pictorial pe masura. Oricat de denigrata a fost, oricat de blamata, oricate demersuri s-ar fi facut impotriva ei…Anna loves fur! Cand un activist a comis gestul extrem de a-i pune intr-un restaurant un raton mort in farfurie, ea a cerut imperturbabila chelnerului sa il dea la o parte.

Si vrand-nevrand, moda mondiala a luat-o incet pe urmele ei. Ce-i drept, intr-o forma, deseori, mai putin ostentativa. De cateva ierni incoace, blana este subiectul principal pentru fiecare tendinta, designer, creatie. Karl, Givenchy, Lanvin, Balmain, Dries van Noten, Acne, Balenciaga, Burberry, Fendi, J.Mendel, Matthew Williamson, Proenza Schouler, Thakoon si, veti crede cu greu, lista ramane deschisa. Volumele au jucat rolul principal, iar accesoriile au venit repede din urma, de la genti la cizme si bratari.

Maine seara, Gaia se transforma intr-un adevarat catwalk. Un item din blana este imperativ: un guler, o caciula, o vesta, o rochie, o pereche de cizme, anything that says fur! Niciodata o tendinta a unui sezon nu va fi mai vie si mai prezenta ca maine seara. Ne asigura Corina Vladescu, Carmen Secareanu, Laura Lazar, Lena Criveanu si Stephan Pelger, impreuna cu piesele realizate special pentru acest party-eveniment. Next to them and to all of you, we’ll prove Anna right, we’ll praise Karl and we’ll show fur how it’s done!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply