A Magazine, THE Magazine

“A Magazine Curated By”. Iar continuarea ar putea fi, dupa caz, Ricardo Tisci, Haider Ackermann, Yohji Yamamoto sau, mai nou, Martin Margiela. “A Magazine” este ce noua ne place sa numim the IT magazine din ultimele decenii. Este un proiect care ne-a sedus si ne-a acaparat din prima clipa in care am inceput procesul de rasfoire.

“A Magazine” este o publicatie bianuala, cu o abordare pe care nicio alta revista nu a mai avut-o vreodata: fiecare numar lansat este coordonat de un designer invitat sau “curator”. De aceea asocierile cu numele de mai sus. “A Magazine” este o creatie relativ tanara, aflata doar la al cincilea an de viata si un produs extrem de nisat, pentru acea din ce in ce mai restransa nisa a consumatorilor si cunoscatorilor de moda, in cele mai subtile aspecte si acceptiuni ale ei.

Care este, de fapt, ideea din spatele acestui concept de “curated by”? Ei bine, in acest fel, revista devine o expresie a viziunii unui designer, a valorilor si esteticii lui, cat si un tribut adus acestuia. De la forma la continut si la tot universul lor de emotii, ganduri, zbateri si povesti, revista a vorbit, pe rand, despre Proenza Schouler, Kris Van Assche sau Veronique Branquinho. Ce fascineaza este ca fiecare issue este un designer issue. Iar pentru un impatimit al modei nu exista nimic mai adictiv. Cu atat mai mult cu cat totul se desavarseste prin contributia colaboratorilor din intreaga lume si din diferite zone ale artei. 

“A Magazine” este o nisa cu multiple posibilitati si un proiect in care puteti vedea ceea ce poate de cele mai multe ori va scapa din simpla vedere a colectiei lui Yamamoto, din miturile despre Margiela, din goticul lui Tisci sau exotismul radacinilor lui Ackermann. Presa a reusit, din pacate si pana la un anumit punct, sa “comercializeze” pana si – apparent – “necomerciabilul” din industria modei, regasit in numele recent enumerate. A creat un cliseu in jurul fiecaruia, lucru care limiteaza si impune. “A Magazine” a fost inventata tocmai ca o replica la toate acestea. Pentru a face designerii mai umani, pentru a-i arata sub toate fatetele lor (si nu sunt deloc putine!) si pentru a demonta o valva, care, de cele mai multe, este neconforma cu versiunea reala. Gaia strongly recommends!

PS: Faceti tot ce va sta in putinta sa nu ratati numarul recent curated by Giambattista Valli. Veti descoperi si altceva din moda unui italian:)

 

Leave a Reply