To Vivienne!

Imi dau seama pe masura ce roata modei se invarte din ce in ce mai rapid de la un sezon la altul, de la o decada la alta, de la un secol la altul, ca destinul ei a fost influentat de multe legende: de la istoricii Chanel, Dior, Yves Saint Laurent la mai junii Galliano, Alexander McQueen si, desigur…dame Vivienne. Vivienne Westwood. Punk, Sex Pistols, fashion, trash, revolta, lanturi, bravada, masochism, nefiresc, more sex…

Nici de as vrea nu as putea sa va spun totul despre Vivienne Westwood, dar sper ca actiunile literare ale diversilor scriitori sa o vizeze din ce in ce mai mult pe viitor. Este un subiect cultural si uman care merita aprofundat. Noi, insa, am devenit nostalgici zilele acestea si ne-am amintit in treacat de primul magazin deschis de ea in perioada anilor ’70, in care isi expunea acele creatii care zguduiau morala publica. Nici ea nu stia foarte bine daca era impinsa de necesitate, creativitate sau simplul avant de a provoca. Ce? Orice! Atata vreme cat “te exprima”.

Magazinul de pe 430 King’s Road s-a numit  – cum altfel? – “Sex”, a evoluat spre “Too Fast to Live, Too Young to Die”, ajungand in zilele noastre la formula – speram deloc “premonitoare”- de “World’s End”, locul in care, daca mergeti astazi la Londra, veti regasi linia sa botezata Anglomania. Una dintre cele mai londoneze experiente de care puteti avea parte. Culture through fashion.

Leave a Reply