Sa ne desteptam, sa coloram!

Avantajul de a fi roman vine cu o varietate cromatica de care, o data pe an, ne putem permite sa abuzam. Avem rosu, avem albastru si avem galben. Avem chiar un drapel care le combina si o moda care i-a dat fiecarei culori o identitate anume. “Trei culori cunosc pe lume” sunt si culorile cu care moda s-a jucat cel mai intens si pe care mari creatori le-au transformat in statement. Tomorrow night it’s a must to dress up in passionate red, electric blue or acid yellow! Or in all of them! Poti alege un steag pe care sa-l drapezi pe loc intr-o rochie a la Lanvin, poti sa-ti faci un headband a la 70′s din fasii suprapuse si intrepatrunse, poti sa fii all red, all yellow sau all blue. What we want is that you live up to all your fashion history!

Rosul era culoarea favorita a lui Coco. Spunea despre ea ca este culoarea vietii si ca atunci cand o femeie se imbraca in rosu, toata lumea ar trebui sa se dea la o parte din calea ei, sa se opreasca si sa o admire. Rosul nu iti ofera alternative, ci iti impune o varianta unica: you have to feel red to wear red!

Ce poate fi mai disco decat albastrul si, mai cu seama, albastrul electric? Dar ce albastru poate fi mai autentic, mai rar si mai seducator decat albastrul de Voronet? Nu radeti! Nu au fost deloc putini cei care au incercat sa gaseasca reteta perfecta a acestei culori, in moda si nu numai. Anii ’80 si-au facut un cult din aceasta culoare, iar moda ultimelor sezoane, de la Stella McCartney la Zac Posen, au exploatat-o din plin. Noi am ales un look din show-ul Dries Van Noten al acestui sezon. Pentru ca si Dries este un poet al modei.

Oamenii care poarta galben sunt constienti de frumusetea lor. Asa zice o vorba veche. Sau un cliseu. Moda duce galbenul, insa, in aceeasi zona disco sau, de cealalta parte, in registrul solar, exploziv, intens, vibrant. Considerata in special o culoare a verii, o regasesti inviorand in colectiile acestei ierni inspiratia multor case, insa de preferat il preferam pe Giles. Poate si gratie parului, poate si gratie croiului, poate doar gratiei culorii sau poate gratie unui simplu motiv de sarbatoare.

Sa ne desteptam, asadar, si maine sa ne purtam cu mandrie culoarea!  

Leave a Reply