Anybody ordered London?

Cam care ar fi fost sansele ca, vrand sa vorbesti despre Londra, cea mai tare fraza sa-ti vina, culmea, dintr-un sitcom american? Eh, ia te uita ca se intampla! Celebra “London, baby!” e o forta mult prea mare pentru a i te putea opune. Orasul asta cu un street style halucinant si un cosmopolitism molipsitor ne atrage pe zi ce trece mai mult. Londra trebuie vazuta, traita, vizitata, asumata. Sau revazuta, retraita, revizitata, reasumata. Chit ca ai fost deja sau ca urmeaza sa mergi pentru prima oara, iata cateva tips &  tricks de care sa te ajuti cu prima ocazia cand (re)descinzi acolo. Pe parol de Gaia!

Cea mai delicioasa bucatarie Thai o gasesti…in Soho. Mai exact pe Wardour Street sub chipul si asemanarea unui restaurant care se numeste Busaba. The very best of Thai!

In cel mai cosmopolit – precum am zis – dintre orasele Europei, ar fi culmea sa nu abuzezi de varietatea bucatariei al carei specific se schimba de la o strada la alta. Ramanem, asadar, in Soho pentru Yum Cha, unde se bea ceai chinezesc si se mananca, desigur, preparate chinezesti. Si tot in Soho, vital este sa bifezi restaurantul Yauatcha, pentru experienta Dim Sum, din care nu lipsesc ceaiul si portiile mici de diferite mancaruri specifice, servite pe o mini-farfurie.

Pentru ca l-am tot mentionat mai sus, insa, la alta categorie culturala, e cazul sa dam Londrei ce-i al ei. Si ce poate fi mai London style decat ceaiul? Asa ca opreste-te din goana dupa shopping sau verva turistica si savureaza neaparat o ceasca de ceai, insotita de mitica deja blueberry muffin.

Religia noastra este shopping-ul si nu ne dezicem, iar pentru asta este imperativ necesar sa ajungi pe Great Malborough Street, acolo unde te vei lovi negresit de Liberty’s.

Iar daca vrei sa inchei ziua glorios si sa te bucuri de challenge-urile bucatariei indiene in forma ei haute cuisine, trebuie sa-ti notezi neaparat restaurantul Cinnamon Club, din centrul Westminster-ului. Nothing compares to an Indian dinner at the end of a crazy London walk;)

Leave a Reply