Presa bate cocaina

Cine mai crede despre cocaina ca se afla inca pe lista subiectelor tabu, sa arunce primul cu piatra! De la Elvis la Steven Tyler, via starletele purtatoare de roz si mult sclipici din presa tabloida si pana la “monstrii” financiari ai lumii, cu totii au avut acest viciu alb de impartit. Unora le-a daunat, distrugandu-le cariere sau reputatii, altora le-a sporit cota de popularitate. Pentru ca, pare-se, totul consta in aparatul de marketing sau in indemanarea cu care poti sa intorci acest – aparent- prejudiciu de imagine in favoarea ta. Pana la urma…”all press is good press”. Nu-i asa ca toata lumea s-a distrat cand l-a vazut pe Jack Nicholson cu urme de praf alb pe nas la un distins eveniment black tie? Si sigur ca toata lumea isi aminteste de anul 2005, cand stravezia Kate Moss a fost fotografiata prizand cocaina. Imediat dupa, branduri precum Chanel sau Burberry au reziliat contractele cu ea. La scurt timp, insa, altele au aparut, mai multe si mai consistente, astfel incat de atunci si pana astazi, ne putem declara chiar agasati de multiplele aparitii ale celebrei Moss: campanii, pictoriale, colectii proprii sau in colaborare cu un brand precum Topshop si, desigur, trademark-ul sau: evenimentele mondene. Castigurile anuale i-au crescut de la 2 la 4 milioane de lire sterline. Style icon, it-girl, fashion victim, supermodel – label-urile roiesc in jurul ei si indiferent de talie, inaltime sau aspiratii, fiecare femeie si-ar dori sa fie in pielea ei. Atunci ne intrebam: consumul de cocaina poate dauna grav sanatatii, dar nu si popularitatii? A fost valva mediatica din jurul sau de vina pentru “reinventarea” lui Kate Moss? Cu alte cuvinte, cine se drogheaza cu stil are in presa un aliat?

5 Responses to “Presa bate cocaina”

 1. claire says:

  love herrr

 2. andreea says:

  in Romania inca mai este un subiect tabu. in occident abs deloc. ei vb asha de deschis despre ac subiect…

 3. Michael says:

  Cu alte cuvinte, cine se drogheaza cu stil are in presa un aliat?

  Very interesting conclusion….

  The only drug we use is Gaia….. officially ;)

  But anyway there is no press in Romania….

 4. SCANDALOUSHELLEN says:

  subiect TABU?comooonn!!you must be joking!! Ramai socat/a sa-i vezi la 13-14 ani facand asta doar pentru ca a devenit o moda!!trist dar ADEVARAT!!

 5. SCANDALOUSHELLEN says:

  si BTW!!tocmai !!ca exista o presa in Romania care este setata doar pe anumite subiecte(gossip) si care in loc sa ne ne prezinte ceea ce cu adevarat este important(daca mai este ceva ce poate fi categorisit ca important fara dorinta de a fi negativista) nu face altceva decat sa ne aduca in prim plan non valori care TRIST devin adevarate “modele” pt unii dintre noi!!

Leave a Reply