Mind-blowing Isabella Blow. A book and more

Mai mult decat designeri, tendinte sau texturi, moda are nevoie de muze. Iar cand vine vorba despre nume precum Alexander McQueen, Philip Treacy sau Hussein Chalayan, un singur nume este pe buzele tuturor: Isabella Blow. Fascinanta, spectaculoasa, inepuizabila, controversata, inspaimantatoare cateodata, Isabella este  cu desavarsire britanica revoltata. Asa cum a fost, de altfel, si protejatul sau McQueen. Nu a trait pentru nimic altceva in afara de moda, isi studia aparitiile in amanunt, insa rezultatul era de fiecare data de o relaxare naucitoare. Era o aristocrata care nu mostenise decat ultimii bani dintr-o avere uluitoare, locuia intr-un castel, iar primul sau job a fost unul de menajera. Cu toate acestea si gratie acestora, Isabella mostenise componenta care a ajutat-o sa devina astazi acest style icon cu statut inatacabil: stil. A lucrat alaturi de Anna Wintour la New York, s-a intors la Londra, a lucrat ca fashion editor pentru revistele Tatler, The New York  Times, l-a dat lumii pe McQueen, pe care l-a descoperit intr-un club darapanat de la periferia Londrei, unde acesta isi prezenta colectia de absolvire, pe care ea a cumparat-o, de altfel, integral. Intrebarea “Cine este Isabella Blow?” nu-si mai are astfel rostul. Trebuie sa iubesti moda prea putin ca sa faci asta. Sinuciderea sa in anul 2007 a generat, insa, cum era de asteptat, o verva in jurul nevoii acestei industrii de a avea repere solide si de a le promova cu mai mult inversunare. Asa se face ca un film despre viata sa va aparea in curand, iar cartea intitulata “Isabella Blow”, semnata de asistenta ei personala, Martina Rink, a aparut in luna septembrie a acestui an. Un fabulos colaj ce contine scrisori ale rudelor si prietenilor Isabellei, dar si a unor nume sonore precum Manolo Blahnik sau Mario Testino, imagini semnate de cei mai renumiti fotografi din lume, o prefata semnata de Philip Treacy si transcrierea discursului pe care Anna Wintour l-a tinut la slujba de inmormantare a acesteia. For all fashion lovers, Isabella Blow is a must! Gaia recommends:)

5 Responses to “Mind-blowing Isabella Blow. A book and more”

 1. Mike Scar says:

  Cumpar cartea negresit!!! M-ai convins. Martina Rink ar trebui sa iti multumeasca.. i’ll give her some money:))

 2. Ioana Ioanina says:

  Daaaaa, si eu vreau cartea! Cred ca mai dureaza totusi pana apare in Romania. Daca a vazut-o cineva, astept cu interes un indiciu:D

 3. Andrei Serban says:

  Pai cred ca te poti descurca la fel de bine si comandand de pe diferite site-uri. Asta daca vrei sa ai cartea cat mai repede. Daca vrei sa astepti evenimentul lansarii, se schimba datele problemei:)Desi, din pacate pentru asa un personaj cum este Isabella, Romania nu cred ca ar fi pregatita/interesata sa creeze “zgomot” in jurul unui astfel de eveniment.

 4. Ioana Ioanina says:

  parca e totusi, altul, sentimentul cand iei o carte direct de pe un raft:)anyway, thanks for the tip! cat despre lansare, da, mi-ar placea, dar cred ca ai dreptate.

 5. Claudette says:

  WOOOOOOOOOOOOOOW!!!!!!!!!!! GE-NI-AL! O ador pe Isabella Blow! Si sunt de acord ca inainte de designerii celebri, a existat Isabella Blow. In cazul meu, cel putin, asa a fost. Lovely Isabella!

Leave a Reply